Rövardotter

Rövardotter

Antal sidor: 397
Omslag: Göran Alfred
ISBN: 978-91-87441-23-3
ISBN Pocket: 978-91-87441-23-3
Utgivningsdatum: 20140414

Författare: Jackie Ferm och Ola Brising

Den sanna berättelsen om en uppväxt utlämnad till myndigheter och kärleksfulla brev från en psykopat

Från att ha arresterats som femåring till att klä av sig naken inför hela svenska folket. Rövardotter är den sanna berättelsen om en uppväxt utlämnad till myndigheter och kärleksfulla brev från Sveriges mest beryktade brottsling.

”Han hade dåligt samvete för det han gjort mot sin familj. Framför allt för att han misshandlade mig och mamma. Det var därför han hela tiden upprepade att det var så viktigt med förlåtelse i sina brev. Det sista han ville var ju att hans barn skulle få det lika dåligt som han haft det under sin uppväxt. Så blev det ändå så. Jag har redan förlåtit pappa, men frågan är om han förlåtit sig själv.”

Jackie Ferm

Jackie Ferm, dotter till en av Sveriges mest beryktade brottslingar har redan vid 23 år etablerat sig som svensk mediapersonlighet. Men bakom ytan som kändisbloggare läser hon psykologi och kämpar för att bygga upp ett värdigt liv efter den traumatiska uppväxten. M

Under det senaste decenniet har Jackie Ferm gjort en livsresa som de flesta inte hinner med fram till pensionen. Från att som tioåring ansvara för hela sin familj, samtidigt som hennes närstående misshandlat henne fysiskt, har hon i flera år tvångsinternerats och flytt in i destruktivitet, för att till sist lyckas samla ihop sig själv och komma ut förlåtande på andra sidan. För en bredare presentation av författarens bakgrund hänvisar vi till hennes Wikipediasida.

Hennes utlämnande beskrivningar och orädda redogörelser gör Rövardotter till ett unikt dokument över den verklighet som många lever i, men som de flesta varken har ord eller makt över sig själva att beskriva. Genom sina gestaltade ögonvittnesskildringar inifrån behandlingshemmen blir Rövardotter en angelägenhet för såväl Socialtjänsten, som för den som vill slukas av en berörande historia.

Rövardotter skriver Jackie Ferm om livet i en söndertrasad familj, om övergrepp och missförhållanden i fosterfamiljer och på behandlingshem, och om att vara ensam och övergiven.

Som en röd tråd genom hela hennes livsberättelse löper den älskade pappans innerliga brev skickade från olika fängelser. Men hans tankar om livet och faderliga råd fungerar inte alltid lika bra i verkligheten.

Med Ola Brisings hjälp har hon en skrivit en bok som är lika smärtsam som stark. Ola Brising är en svensk journalist född 1974. Med Rövardotter gör han sin litterära debut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.